Acroshka

Acroshka Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc si braga .

Acroshka
Acroshka

Acroshka

Ingrediente:

Ingrediente pentru supa:

  • 1,5 l braga
  • 300 gr. carne fiarta ( pui,
  • 3 castraveti proaspeti
  • 4~5 cartofi fierti
  • 1 morcov
  • 5 oua fierte tari
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 gr. smantana
  • ~ 1 lingurita sare
  • ½ lingurita mustar
  • 2~ 3 ridichi optional
  • 1 lingura de marar si patrunjel maruntit la o potie

Ingrediente pentru braga :

  • 1 paine neagra ~ 1 kg . painea se face pesmet ( crutoane ) putin arse
  • 15~20 gr. drojdie proaspata ( brichet )
  • 500 gr. zahar

Mod de preparare

Se taie painea in cuburi si se face crutoane la cuptor ,sa fie de culoare maroniu inchis.
Se fieb 10 litri apa, se ia de pe foc si se oparesc crutoanele se adauga zaharul si se amesteca pana la topirea lui.
Se acopera braga cu un capac , se lasa pina devine calduta si se adauga drojdia dizolvata preventiv in putina braga calduta, se acopera cu capac.
Se inveleste cu o patura si se tine la cald sau la soare.
Braga se tine aproxemativ 12 ore la cald , pana apar bule gazoase .
Se strecoara printr-un tifon si se toarna in sticle se inchid ermetic ,se pune la frigider si se se serveste rece , a doua zi este mai gustos.

Mod de preparare acroshka :
Se taie toate legumele si ouale fierte tari , cubulete , zarzavatul se taie marunt.
Carnea fiarta se taie pai sau cum e mai comod depinde de structura ei.
Intr-o cratita se pun legumele , carnea , zarzavatul si smantana.
In cratita cu produsele taiate se toarna 1,5 litri de braga si se pune sare dupa gust.


Se serveste rece si se orneaza cu ou fiert, ridiche si marar.