Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete - Pentru blat:separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt.

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete
Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

INGREDIENTE

pentru blat:

  1. 4 oua
  2. 1/2 lingurita sare
  3. 1 lingura unt
  4. 1 legatura leurda(congelata am avut eu)
  5. 4 linguri ulei
  6. 4 linguri lapte batut
  7. 8 linguri faina
  8. 1 lingura praf de copt

pentru crema de branza:

  1. 700 gr branza de vaci
  2. 250 gr smantana grasa
  3. 1 lingura gelatina
  4. 50 ml lapte
  5. 1 lingurita sare

pentru jeleul de castravete:

  1. 1 castravete fabio
  2. 1 plic gelatina de 5 gr
  3. 1 lingurita menta uscata(de preferat proaspata)
  4. 1 lingurita busuioc proaspat(congelat am avut eu)
  5. 1 lingurita sare
  6. 1 praf de piper
  7. 100 ml apa

Mod de preparare: Aperitiv cu crema de branza si jeleu de castravete

Pentru blat:separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu sarea pana rezulta o spuma ferma. Adaugam treptat galbenusurile si uleiul in fir subtire ca pentru maioneza. Faina o amestecam cu praful de copt. Punem intr-o craticioara untul si leurda taiata in bucati si o lasam 3-4 minute sa se caleasca si sa se inmoaie. Cu robotul vertical maruntim leurda, adaugam si laptele batut si continuam pana ne rezulta o mixtura fina. Adaugam mixtura de leurda la ouale batute spuma, amestecam usor cu o spatula, adaugam si faina si amestecam pana la incorporarea ingredientelor. Aluatul rezultat il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute.


Pentru crema de branza: maruntim branza de vaci, pentru asta eu am folosit robotul pentru a rezulta o crema cat mai fina. Adaugam smantana si sarea. Punem la inmuiat gelatina in lapte, apoi o punem pe flacara, amestecam si lasam pana la dizolvarea gelatinei, Atentie sa nu fiarba! Adaugam gelatina la crema de branza si dam la frigider pentru 20 minute.


Pentru jeleul de castravete: curatam castravetele de coaja, il taiem bucati, si-l maruntim la robot. Adaugam dupa gust sare, piper, menta si busuioc. Dizolvam gelatina in apa si procedam la fel ca si la crema de branza. Adaugam gelatina la jeleul de castravete si dam la frigider pentru 20 minute.


Asamblare: imbracam tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Punem blatul verde in tava, adaugam crema de branza si dam la frigider pentru 30 minute sau pana crema s-a ingrosat. Peste crema de branza punem jeleul de castravete, il intindem uniform pe toata suprafata si dam la frigider pentru alte 30-40 minute sau pana s-a inchegat complet jeleul de deasupra. Se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!