Arancini cu orez, spanac si surimi

Arancini cu orez, spanac si surimi - Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat.Gustati si sarati daca mai este nevoie.

Arancini cu orez, spanac si surimi
Arancini cu orez, spanac si surimi

Arancini cu orez, spanac si surimi

INGREDIENTE

  1.     1 cana orez cu spanac
  2.     1/2 cana faina malai
  3.     1/2 lingurita harissa- pasta ardei iuti cu usturoi
  4.     6 buc surimi
  5.     2 catei usturoi
  6.     ulei pentru pulverizat
  7.     sare de Himalaya

Mod de preparare: Arancini cu orez, spanac si surimi

Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat.
Gustati si sarati daca mai este nevoie.
Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la 3 cm dimensiune.
Se ia o cantitate cat o lingura buna de orez condimentat , aplatizatin palma si puneti in mijloc bucata de surimi.
Formati o mica bila rotunda. Ceva de genul unui gombot cu prune.
Pentru formarea mai usoara a bilei de orez treceti palmele prin apa rece.
Fiecare bila se trece prin faina de malai si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Pulverizati peste bilele de orez date prin faina de malai ulei.
Se da tava la cuptor 20 minute la 220 grade Celsius.
Dupa ce arancini incep sa se rumeneasca, se intorc usor sa se coaca si pe fund. Deja ele au o crusta si nu se va mai strica forma.
Serviti chiftelutele cu sosul preferat sau doar cu ketchup cum am facut noi.
Alaturi puneti salata de cruditati sau simplu rosii si salata verde.

Pofta buna!