Ardei fripti umpluti cu feta

Reteta de ardei fripti umpluti cu feta Se taie ardeii in zona coditei, ca un capac. Se curata de cotoare, se scutura sa cada toate semintele.

Ardei fripti umpluti cu feta
Ardei fripti umpluti cu feta

Ardei fripti umpluti cu feta

Ingrediente:

  • 6 ardei verde-deschis (tip lungi-ascutiti)
  • 150 gr branza feta maturata (am inlocuit-o cu telemea faramicioasa de oaie si putina branza framantata de oaie)
  • 2 linguri ulei extravirgin de masline
  • oregano uscat

Mod de preparare

    Se taie ardeii in zona coditei, ca un capac. Se curata de cotoare, se scutura sa cada toate semintele.
    Se umplu ardeii cu bucatele de branza pe care le impingeti cu degetul sa intre pana in varf. Indesati capacele decupate, astfel incat sa nu curga branza afara.
    Se incinge tigaia grill la foc maxim timp de 5 minute. Se da focul la mediu.
    Se coc ardeii pe ambele parti pana sunt rumeni si se inmoaie (cca 10 miute / parte). Daca ardeii sunt foarte mari si dupa acest timp nu s-au copt de tot si incep sa fumege in tigaie, mutati tigaia in cuptorul incins la 220C inca 5-10 minute, pana sunt copti.
    * daca doriti, puteti praji ardeii in ulei de masline pana se rumenesc frumos pe toate partile
    Scoateti ardeii intr-un vas adanc si acoperiti-i cu folie de aluminiu. Dupa 5 minute ii curatati de coaja (in Grecia nu s-a deranjat nimeni sa-i curete, dar mie imi plac mai mult fara pielita).
    Ii asezati pe un platou, ii stropiti cu ulei de masline si presarati oregano uscat. Se servesc calzi. Daca se racesc, se pot reincalzi in cuptor.