Ardei umpluți cu carne de pui

Reteta de ardei umpluți cu carne de pui Ardei umpluți cu carne de pui – o variantă mult mai ușoară a celor clasici, umpluți cu carne tocată de porc. O rețetă ușor de încropit și mult mai accesibilă din punct de vedere financiar, ideală în perioada verii în care ardeii se găsesc la discreție în orice piață și supermarket.

Ardei umpluți cu carne de pui
Ardei umpluți cu carne de pui
Ardei umpluți cu carne de pui

Ardei umpluți cu carne de pui

Ingrediente:

  • 15-16 ardei medii
  •  100 g orez (cu bobul lung, de preferat)
  •  500 g carne de pui tocată
  •  2 cepe
  •  1 ou
  •  mărar, piper, sare, cimbru - după gust

Pentru sos

  •  50 ml ulei
  •  3 cepe medii
  •  400 g piure de roșii (o conservă)
  •  busuioc proaspăt

Mod de preparare

Spală şi curăţă ardeii de seminţe, făcând un căpăcel în zona codiței. Alege și spală orezul. Toacă ceapa mărunt.
 Pune orezul într-un bol împreună cu ceapa tăiată, carnea tocată, oul, mărarul, cimbru, sare şi piper. Frământă bine compoziţia de carne.
Umple ardeii și aranjează-i într-o cratiţă care poate fi și introdusă la cuptor. Acoperă-i cu apă călduţă şi lasă-i să fiarbă la foc potrivit.

Între timp, treci la sos.
Curăţă ceapa și taie-o solzişori. Pune-o la călit în uleiul încins în prealabil. Când s-a înmuiat, adaugă piureul de roşii. Amestecă încet să nu se prindă.

Condimentează cu sare, piper, busuioc după gust. Lasă să scadă. După ce au fiert ardeii pe aragaz, mai bagă-i 20-30 de minute la cuptor să se rumenească.

Ardeii umpluţi se servesc cu sosul preparat şi smântână rece.