Ardei umpluți cu cușcuș și legumele

Speli ardeii, îi cureți de cotoare și de semințe. Pentru un aspect deosebit, poți folosi ardei de diferite culori.

Ardei umpluți cu cușcuș și legumele
Ardei umpluți cu cușcuș și legumele

Ardei umpluți cu cușcuș și legumele

 

Ingrediente

  • 4 ardei grași
  • 120 g ciuperci
  • 200 g dovlecei
  • 1 gogoșar roșu
  • sare după gust
  • 1 ceapă
  • 30 g cușcuș
  • 60 ml sos de roșii
  • 1 lingură ulei

Mod de preparare

 Speli ardeii, îi cureți de cotoare și de semințe. Pentru un aspect deosebit, poți folosi ardei de diferite culori. Ceapa tăiată mărunt o înăbuși în ulei încins, împreună cu 5 linguri apă. Adaugi dovlecelul, gogoșarul și ciupercile tăiate cubulețe, lași câteva minute, după care adaugi cușcușul.

Umpli ardeii cu acest amestec și așezi totul într-un vas termorezistent. Torni deasupra sosul de roșii și dai la cuptor, la foc moderat, pentru 30-40 de minute. Servești ardeii umpluți calzi.

Pe lângă faptul că sunt foarte aspectuoși, acești ardei sunt potriviți pentru persoanele care aleg să mănânce mai lejer, mai dietetic, dar nu numai.