Ardeiul iute

Exista o varietate extrem de mare de ardei iuti, dar cei mai utilizati in bucatarie sunt chili

Ardeiul iute
Ardeiul iute

Ardeiul iute

Exista o varietate extrem de mare de ardei iuti, dar cei mai utilizati in bucatarie sunt chili , paprika si ardeiul de Cayenne. Din acestea din urma se pot consuma atat fructele, cat si semintele. Praful obtinut din macinare se pastreaza in recipiente etanse.

Ardeiul iute este considerat mai mult un condiment decât o legumă şi este folosit pentru aromarea diverselor preparate. Din acest motiv, este adesea uscat, marinat sau copt şi mai apoi transformat în piure pentru a se încorpora mai bine în preparate.

Ardeiul de Cayenne este foarte picant şi este folosit pentru aromarea aperitivelor, a ciorbelor, sosurilor cu unt sau smântână sau a crustaceelor. Paprica şi chili oferă culoare şi parfum alimentelor fără un gust pregnant precum orezul, pastele şi salatele de cartofi. Sosul tabasco se utilizează pentru aromarea salatelor, a supelor, a sosurilor, dar şi a faimoasei băuturi Bloody Mary.

Pentru a scădea gradul de iuţeală al ardeilor, evitaţi să folosiţi seminţele şi tăiaţi nervurile albe din interior sau lăsaţi-i o oră în apă minerală rece amestecată cu oţet.