Aripioare in stil spaniol

Aripioarele spalate si bine uscate cu servetele se taie in cele doua segmente. Se pun intr-un bol si peste ele se adauga boielele, putina sare, 2 catei de usturoi striviti, 1 lingurita oregano, otetul si 1 lingura de ulei. Se amesteca bine, se acopera si se dau la frigider macar cateva ore sau peste noapte.

Aripioare in stil spaniol
Aripioare in stil spaniol

Aripioare in stil spaniol

Ingrediente:

  • 750 gr aripioare (cca 7-8 bucati; fara varfuri)
  • 750 gr cartofi (cam 4 cartofi medii)
  • 4 catei usturoi
  • 2 lingurite oregano
  • 3/4 lingurita boia dulce (sau iute, daca doriti mancarea picanta)
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1 lingura otet de sherry (sau de cidru)
  • 3 linguri ulei
  • sare, fleur de sel

Mod de preparare


    Aripioarele spalate si bine uscate cu servetele se taie in cele doua segmente. Se pun intr-un bol si peste ele se adauga boielele, putina sare, 2 catei de usturoi striviti, 1 lingurita oregano, otetul si 1 lingura de ulei. Se amesteca bine, se acopera si se dau la frigider macar cateva ore sau peste noapte.
    Se scot aripioarele din frigider si se lasa la temp. camerei pana pregatiti restul.
    Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun intr-o ola acu apa si sare si se fierb 5 minute din momentul in care apa clocoteste. Incingeti cuptorul la 200C.
    Se scurg cartofii si se scutura usor in strecuratoare sa se evapore apa de pe ei.
    In tava cuptorului puneti aripile intr-un singur strat, toate comasate in jumatate de tava. In cealalta jumatate turnati 1 lingura de ulei si ungeti fundul tavii. Acolo distribuiti cartofii fierti, tot intr-un singur strat.
    Dati tava la cuptor, la 200C, si coaceti cartofii si carnea timp de 45 minute in total.
    Dupa 25 minute amestecati aripile si apoi separat cartofii, apoi cresteti temperatura la 220C. Mai lasati 20 minute la cuptor.
    Intr-un mojar striviti restul de 2 catei de usturoi cu 1 lingura de ulei si 1 lingurita oregano. Turnati acest amestec peste aripi si cartofi in ultimele 10 minute de copt. Amestecati tot separat in aripi si apoi cartofi.
    Cand expira cele 45 minute aripile sunt rumene si cartofii au o crusta desupra. Scoateti tava din cuptor si presarati peste tot putina fleur de sel. Serviti imediat.