Aripioare KFC
Aripioare KFC - retete clasica de aripioare picante KFC

Aripioare KFC
Ingrediente:
- aripi de pui - 1 kilogram
- sare - 1 lingura
- pudra de ghimbir - 1 lingura
- boia dulce - 1 lingura
- busuioc - 2 lingurite
- usturoi granulat - 1 lingura
- piper - 1 lingurita
- oregano - 2 lingurite
- boia iute - 1/2 lingurita
Pentru crusta
- fulgi de porumb - 150 grame
- oua - 2 bucati
- faina - 150 grame
- ulei - pentru prajit
Pentru sosul de usturoi
- maioneza - 150 grame
- iaurt grecesc - 200 grame
- usturoi - 4 catei
- mustar - 1 lingurita
- mustar dijon - 1 lingurita
- ulei de masline - cateva picaturi
Mod de preparare
- Aripioarele se separa in doua si se arunca varful.
- Intr-un bol amestecam sare, oreagano, usturoi, busuioc, ghimbir, piper, boia dulce si iute.
- Jumatate din amestecul de condimente se adauga peste aripioare si se amesteca bine. Se tin la frigider minim 4 ore, dar cel mai bine peste noapte.
- Pentru sos se amesteca maioneza, iaurtul, mustarul clasic si cel Dijon, usturoiul trecut prin presa si putin ulei de masline. Se tine la frigider pana la servire.
- Fulgii de porumb se maruntesc . Faina se amesteca cu restul condimentelor si ouale se bat cu un praf de sare.
- Aripioarele se trec mai intai prin faina, apoi prin oua si la final prin fulgii de porumb. Se preseaza putin astfel incat sa prinda crusta.
- Pentru varianta la cuptor se aranjeaza aripioarele pe o tava acoperita cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Pentru varianta prajita se incinge ulei de floarea soarelui intr-un tuci si se prajesc aripile pentru 5 minute la foc mare si apoi pentru 7 minute la foc mai mic. Ideea este ca invelisul sa nu se arda inainte ca interiorul sa fie gatit. Prajiti cate 4-5 aripioare pe rand astfel incat temperatura uleiul sa nu scada rapid si sa le puteti intoarce cu usurinta. Se scot pe o farfurie acoperita cu prosoape de bucatarie.
- Se servesc fierbinti cu sosul de usturoi, salata verde si cartofi.
Pofta buna!