Bame cu carne

Tai carnea în bucăți mici. Într-o cratiță, pui uleiul, ceapa și carnea, apoi torni apă până acoperi carnea. Pui și condimentele.

Bame cu carne
Bame cu carne

Bame cu carne

Ingrediente

  • 600 g carne
  • 1 kg bame
  • 1 lingură ulei
  • 4 roșii
  • 1 păhărel de vin
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă
  • 50 ml oțet

Mod de preparare

Tai carnea în bucăți mici. Într-o cratiță, pui uleiul, ceapa și carnea, apoi torni apă până acoperi carnea. Pui și condimentele.
Între timp, cureți bamele de codiță și le opărești în apă amestecată cu puțin oțet. Le clătești apoi cu apă rece și le scurgi. Pui bamele în cratița cu carne, când aceasta este aproape fiartă. Pui roșiile decojite și tăiate felii.
Când este aproape gata, pui un păhărel de vin și dai cratița la cuptor.