Beef Wellington

Cu o zi înainte de preparare Beef Wellington se înfășoară mușchiul în folie subțire și se lasă la frigider (astfel carnea devine fermă și își păstrează forma cilindrică).

Beef Wellington
Beef Wellington

Beef Wellington

Incrediente:

  1. 800g mușchi de vită (tenderloin),
  2. 500g mix de ciuperci proaspete,
  3. 500g aluat foietaj (se decongelează în frigider),
  4. 8 felii de șuncă Prosciutto di Parma,
  5. 1-2 galbenușuri de ouă,
  6. 1 cățel de usturoi,
  7. Ulei de măsline,
  8. Muștar fin Dijon,
  9. Sare de mare cu granulație mare, piper proaspăt măcinat,
  10. 1 – 2 fire de cimbru proaspat mărunțit (doar frunzele)

Mod de preparare: Beef Wellington

  • Cu o zi înainte de preparare se înfășoară mușchiul în folie subțire și se lasă la frigider (astfel carnea devine fermă și își păstrează forma cilindrică).  
  • Când ne apucăm, îndepărtăm folia de pe carne, asezonăm cu sare și cu piper.
  • Încingem un pic de ulei de măsline într-o tigaie și prăjim cane ape fiecare parte până își schimbă culoarea (app. 30 - 60 de secunde pe fiecare parte). Imediat după ce scoatem carnea din tigaie o așezăm pe o farfurie și o ungem pe toate părțile cu muștar și lasam să se odihnească.
  • Curățam ciupercile și usturoiul și le mărunțim cu robotul de bucătărie. Le punem într-o tigaie (fără ulei) asezonăm cu sare, piper, și cimbru. Amestecăm constant pe foc mediu pâna se evaporă tot conținutul de apă (app. 15 - 20 minute). Lăsăm la răcit.
  • Întindem o folie, așezăm feliile de șuncă Parma ușor suprapuse, întindem ciupercile (Duxelle-ul) uniform pe șuncă și așezăm carnea.
  • Cu ajutorul foliei rulăm cât mai strâns în formă de cilindru și îl punem 30 de minute la figider.
  • Dupa ce sa scurs timpul mai întindem o folie așezăm peste aluatul pe care îl ungem cu galbenușurile bătute. Îndepărtam folia de pe ruladă și o așezăm pe aluat.
  • Cu ajutorul foliei rulăm cât mai strâns în formă de cilindru și îl punem 30 de minute la figider.
  • Preîncălzim cuptorul la 200°C.
  • Îndepărtăm folia de pe ruladă. Ungem rulada pe toate părțile cu gălbenușu rămas, presărăm sarea cu granulație mare deasupra și punem la cuptor. Pentru un gust autentic carnea din preparat trebuie să fie medium rare (app. 15 – 25 de minute). După preferință se poate lăsa mai mult.
  • Se feliază cu un cuțit de pâine în felii de app 1 inch grosime.

Poftă Bună!!!