Bibilica umpluta la cuptor

Reteta de bibilica umpluta la cuptor In cazul in care bibilica are inca urme de pene, o trecem rapid prin flacara, apoi le indepartam cu grija. Eliminam ghearele, gatul, varful aripilor si curatam tartita.

Bibilica umpluta la cuptor
Bibilica umpluta la cuptor

Bibilica umpluta la cuptor

Ingrediente:

Ingrediente umplutura:

  • 1 bibilica de 1,2 kg
  • 300 g carne tocata de vitel/pui
  • organele interne ale bibilicii
  • 20 g slanina afumata
  • 1 ou mediu
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • 2 frunze salvie
  • 1/2 lingurita rozmarin tocat
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru uns:

  • 40 g unt
  • 6 g trufa neagra rasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper

Ingrediente garnitura:

  • 1 mar rosu mare
  • 4-5 cartofi rosii mici
  • 4-5 morcovi mici
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 100 ml supa concentrata de legume
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita boabe piper
  • sare
  • 1 crenguta mica de rozmarin

Mod de preparare

In cazul in care bibilica are inca urme de pene, o trecem rapid prin flacara, apoi le indepartam cu grija.
Eliminam ghearele, gatul, varful aripilor si curatam tartita.
Extragem organele interne, indepartam cu grija punguta de fiere, taiem inima in doua si curatam pipota. Spalam organele bine si le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie.
Punem carnea tocata in robot, adaugam organele curatate, slanina, salvia si rozmarinul, oul, smantana, sarea si piperul.
Mixam in reprize scurte pana cand compozitia se omogenizeaza.
Umplem bibilica cu umplutura obtinuta, apoi o coasem astfel incat umplutura sa nu iasa in timpul coacerii.
Pentru untul aromatizat cu care vom unge bibilica: amestecam untul moale cu trufa rasa pe razatoare mica, sare si piper dupa gust.
Ungem bibilica pe sub piele si pe deasupra ei, cu grija, cu acest unt aromatizat.
Daca nu avem trufe la dispozitie, amestecam untul cu sare, piper si cu un sfert de lingurita de salvie proaspata tocata foarte marunt.
Punem in forma uleiul de arahide si bibilica, cateii de usturoi intregi, necuratati dar spalati bine, piperul boabe, crenguta de rozmarin si supa de legume.
Acoperim forma cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 1 ora, apoi eliminam folia de aluminiu, adaugam morcovii curatati si taiati pe lungime in 4, marul curatat si feliat si cartofii taiati in patru. O mai coacem inca 30 de minute, avand grija sa o stropim cu sosul format in forma, din 5 in 5 minute.
Pofta buna!