Biscuiți cu sirop de sfeclă

Reteta de biscuiți cu sirop de sfeclă - Se încălzește siropul împreună cu 50 de mililitri de apă și zahăr într-o oală până când zahărul se dizolvă complet și se lasă amestecul la răcit.

Biscuiți cu sirop de sfeclă
Biscuiți cu sirop de sfeclă

Biscuiți cu sirop de sfeclă

Ingrediente:

  1. 175 g sirop de sfeclă de zahăr
  2. 50 g zahăr brun
  3. 75 g margarină vegan albă, moale
  4. 350 g făină de grâu
  5. 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu
  6. 1-2 lingurițe de arome pentru turtă dulce
  7. 2 prafuri sare
  8. 50 g zahăr pudră
  9. 1 lingura suc de portocale
  10. coaja rasă fin de la o 1/2 de portocală netratată

În plus:

  1. folie de împachetat
  2. forme de decupat steluțe

Mod de preparare: Biscuiți cu sirop de sfeclă

Se încălzește siropul împreună cu 50 de mililitri de apă și zahăr într-o oală până când zahărul se dizolvă complet și se lasă amestecul la răcit.
Amestecul de zahăr și sirop se frământă cu margarină, făină, bicarbonat, aromele și sare. Aluatul se înfășoară în folie și se lasă la rece peste noapte.
Se întinde aluatul la o grosime de cca 5 milimetri, se decupează motive de Crăciun din acesta, se așează biscuiții pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade, convecție, timp de cca 15-20 de minute.
Biscuiții se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Zahărul pudră de amestecă cu suc și coajă de portocale până se obține o glazură densă și se ornează biscuiții cu glazura.
 

Pofta buna!