Biscuiți făcuți în casă cu răvașe

Reteta de biscuiți făcuți în casă cu răvașe Făina și zahărul pudră se amestecă, se cerne, se frământă cu unt, albuș de ou, sare, aromă de vanilie și cu 2-3 linguri de apă și se lasă la dospit acoperit cca 30 de minute.

Biscuiți făcuți în casă cu răvașe
Biscuiți făcuți în casă cu răvașe

Biscuiți făcuți în casă cu răvașe

Ingrediente:

  • 50 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 50 g unt foarte moale
  • 1 albuș de ou
  • 1 praf sare
  • câteva picături de aromă de vanilie
  • În plus:
  • bilețele cu urări personalizate

Mod de preparare

Făina și zahărul pudră se amestecă, se cerne, se frământă cu unt, albuș de ou, sare, aromă de vanilie și cu 2-3 linguri de apă și se lasă la dospit acoperit cca 30 de minute.
Se întind cercuri subțiri din câte 1 lingură de aluat (diametru: 10 centimetri) într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt (nu prea multe deodată, deoarece biscuiții trebuie pliați cât încă sunt calzi).
Biscuiții cu răvașe se coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade (convecție: 140 de grade) timp de cca 6-7 minute.
Pe biscuiți se așază un răvaș cât sunt încă calzi, se pliază pe mijloc. Se rotesc biscuiții peste marginea unui bol de amestecat și se lasă să se răcească.
Se repetă operațiunea până când aluatul și răvașele se termină.