Briose aperitiv cu orez

Briose aperitiv cu orez - Mai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot.Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute in apa cu sare, direct congelate, apoi le scurgem bine de apa.Orezul l-am preparat la multicooker pe programul RICE, asezonat cu un praf de piper, un praf de cimbru, o lingurita de sare si una de zahar si o foaie de dafin.

Briose aperitiv cu orez
Briose aperitiv cu orez

Briose aperitiv cu orez

INGREDIENTE:
Pentru preparare orez:

  1. 300 gr orez
  2. apa(3:1 fata de volumul orezului)
  3. 1 lingurita sare
  4. 1 lingurita zahar
  5. piper
  6. cimbru
  7. 1 foaie dafin

Pentru umplutura:

  1. 300 gr piept de pui
  2. 450 gr legume mexicane
  3. 2 oua
  4. 3 linguri smantana
  5. 1 plic praf de copt
  6. sare
  7. piper
  8. cimbru
  9. oregano

Pentru ornat:

  1. felii subtiri de mozzarella
  2. 3-4 buc rosii deshidratate
  3. 2-3 buc gogosari murati

In plus:

  1. apa pentru fiert pieptul de pui si legumele
  2. ulei de masline pentru uns formele de briose

Mod de preparare: Briose aperitiv cu orez

Mai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot.
Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute in apa cu sare, direct congelate, apoi le scurgem bine de apa.
Orezul l-am preparat la multicooker pe programul RICE, asezonat cu un praf de piper, un praf de cimbru, o lingurita de sare si una de zahar si o foaie de dafin.
Daca nu avem multicooker, il fierbem pe aragaz, dar avem grija sa nu se lipeasca.
Lasam toate ingredientele fierte sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le vom amesteca cu smantana si praful de copt, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi le amestecam usor cu orezul.
Amestecam legumele cu pieptul de pui, adaugam peste ele galbenusurile cu smantana si la final orezul amestecat cu albusurile.
Omogenizam usor, mai asezonam amestecul cu condimente, daca mai este cazul, ungem formele de briose cu putin ulei de masline si le umplem cu amestecul rezultat.
Le asezam intr-o tava si le dam la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Feliem mozzarela mai subtire, cate o felie pentru fiecare briosa.
Taiem rosiile deshidratate in bucati mai mici, la fel si bucatile de gogosar.
Cu 10 minute inainte de stingerea focului scoatem briosele din cuptor si asezam peste ele cate o felie de mozzarella si bucati de gogosar si rosii.
Dam din nou tava la cuptor, sa se gratineze briosele frumos.
La final le ornam cu frunze de patrunjel pentru un plus de culoare.
Sunt de efect si se pot servi atat calde cat si reci.

Spor si pofta buna!