Briose cu dovlecei si morcovi

Briose cu dovlecei si morcovi Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici.

Briose cu dovlecei si morcovi
Briose cu dovlecei si morcovi

Briose cu dovlecei si morcovi

Ingrediente:

● morcovi - 1 buc
● dovlecel - 1 buc
● oua - 3 buc
● ulei - 50 ml
● iaurt grecesc - 100 g
● faina de ovaz - 100 g
● faina alba - 100 g
● un praf de sare
● nucsoara rasa - ¼ lingurita
● praf de copt - 1 lingurita
● cascaval ras - 100 g
● marar tocat - o lingura
 


Mod de preparare

Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea cu ochiuri mici.
Taiati capetele de la dovlecel si dati-l si pe el pe razatoare, fara sa-l curatati de coaja.
Bateti ouale cu uleiul pana se ingroasa.
Puneti intr-un bol incapator morcovul si dovlecelul rase si amestecati-le cu ouale batute cu uleiul, apoi adaugati iaurtul.
Amestecati faina de ovaz cu faina alba, praful de copt, nucsoara rasa si un praf de sare si puneti amestecul uscat peste cel umed.
Omogenizati bine compozitia .
Pregatiti o tava de briose si puneti cate doua linguri de compozitie in fiecare forma.
Puneti briosele in cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 45-50 de minute si verificati daca sunt coapte facand testul cu scobitoarea.
Scoateti tava din cuptor si presarati deasupra cascaval ras si mai lasati putin la gratinat.
Lasati briosele la racit si presarati deasupra marar tocat.