Briose de Pasti

Briose de Pasti - Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri.

Briose de Pasti
Briose de Pasti

Briose de Pasti

INGREDIENTE
Pentru aluat

  1. 100 gr unt
  2. 150 gr zahar brun
  3. 1 plic zahar vanilat bourbon
  4. 6 oua, separate
  5. coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  6. 2 lingurite esenta de vanilie
  7. 360 gr faina
  8. 1 plic praf de copt
  9. 100 gr migdale macinate
  10. 260 gr cirese confiate, tocate marunt 

Pentru decor  DECOR CU OUA

  1. 100 gr zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie
  2. bomboane in forma de ou

BRIOSE-PUI – cu frisca si nuca de cocos

  1. 100 ml frisca lichida
  2. 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  3. 3 migdale intregi
  4. bomboane/jeleuri rosii

BRIOSE-PUI – cu branza si nuca de cocos

  1. 500 gr Quark sau alta branza cremoasa
  2. 1 plic pudding de vanilie
  3. 250 ml lapte
  4. 200 gr zahar pudra
  5. 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  6. 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  7. 3 migdale intregi
  8. bomboane/jeleuri 

Mod de preparare: Briose de Pasti

Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.
Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. 
Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.
Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.
Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.
Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.
Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. 
Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta Finesse Bourbon-Vanilla Aroma. 
Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.
Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.
Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.

Pofta buna!