Bruschete cu rosii si busuioc

Feliaza painea pe diagonala in felii groase de 1,5 centimetri. Nu arunca colturile pentru ca le poti folosi pentru a face pesmet.

Bruschete cu rosii si busuioc
Bruschete cu rosii si busuioc

Bruschete cu rosii si busuioc

Ingrediente:

  • rosii, 
  • 2 linguri busuioc tocat marunt, 
  • 8 rosii medii, curatate de seminte si taiate in cubulete, 
  • 1 catel usturoi taiat felii, 230 g paine (franzela), 2 linguri ulei masline, 
  • sare, 
  • piper

Mod de preparare

 

Feliaza painea pe diagonala in felii groase de 1,5 centimetri. Nu arunca colturile pentru ca le poti folosi pentru a face pesmet.

Aseaza feliile pe hartie de copt intr-o tava sau 2 tavi (in fucntie de cate felii ai obtinut prin taiere).

Prajeste painea in cuptorul preincalzit la 180C/ gaz treapta 4 timp de 15 minute pana cand devine uscata, intorcandu-le de pe o parte pe alta macar o data. Lasa feliile de paine sa se raceasca, apoi freaca fiecare felie pe o parte cu jumatatile de catel de ustuori.

Intr-un bol amesteca rosiile, busuiocul, uleiul, sarea si un praf de piper.

Adauga totul pe feliile de paine prajite, si bucura-te de gust!