Budincă de tăiţei cu compot de caise
Reteta de budincă de tăiţei Budincă de tăiţei cu compot de caise – un desert atât de simplu, atât de gustos, inedit și rapid de făcut!

Budincă de tăiţei cu compot de caise
Ingrediente:
- 1.5 kg caise
- 300 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g făină
- 1 litru lapte
- 6 linguri zahăr
- 200 g brânză de vaci
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 lingura zeamă de lămâie
- 20 g unt
- 1 lingura pesmet
Mod de preparare
Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se fierb la foc mic 10 minute, într-un litru de apă cu 300 g zahăr.
Se bate 1 ou şi se amestecă cu făină, cât cuprinde. Se frământă un aluat moale şi se lasă 10 minute să se odihnească. Se întinde apoi o foaie subţire şi se tapetează cu puţină făină. Se lasă să se usuce o oră, apoi se pliază şi se taie fideluţă. Se pun tăiţeii în laptele fierbinte şi se fierb 5 minute. Se îndulcesc cu 2 linguri de zahăr şi se lasă să se răcească.
Se adaugă brânza de vaci, 2 gălbenuşuri, zahărul vanilat şi câteva caise din compot. Se toarnă într-un vas tapetat cu unt şi pesmet, iar deasupra se pun albuşurile bătute spumă cu 4 linguri zahăr şi zeama de lămâie. Se coace în cuptorul încălzit, 30-40 minute, la foc potrivit.
Se serveşte cu compot de caise.