Budincă de tăiţei cu compot de caise

Reteta de budincă de tăiţei Budincă de tăiţei cu compot de caise – un desert atât de simplu, atât de gustos, inedit și rapid de făcut!

Budincă de tăiţei cu compot de caise
Budincă de tăiţei cu compot de caise

Budincă de tăiţei cu compot de caise

Ingrediente:

  •  1.5 kg caise
  •  300 g zahăr
  •  3 ouă
  •  200 g făină
  •  1 litru lapte
  •  6 linguri zahăr
  •  200 g brânză de vaci
  •  1 pachet zahăr vanilat
  •  1 lingura zeamă de lămâie
  •  20 g unt
  •  1 lingura pesmet

 


Mod de preparare

Caisele se spală, se curăţă de sâmburi şi se fierb la foc mic 10 minute, într-un litru de apă cu 300 g zahăr.
Se bate 1 ou şi se amestecă cu făină, cât cuprinde. Se frământă un aluat moale şi se lasă 10 minute să se odihnească. Se întinde apoi o foaie subţire şi se tapetează cu puţină făină. Se lasă să se usuce o oră, apoi se pliază şi se taie fideluţă. Se pun tăiţeii în laptele fierbinte şi se fierb 5 minute. Se îndulcesc cu 2 linguri de zahăr şi se lasă să se răcească.
Se adaugă brânza de vaci, 2 gălbenuşuri, zahărul vanilat şi câteva caise din compot. Se toarnă într-un vas tapetat cu unt şi pesmet, iar deasupra se pun albuşurile bătute spumă cu 4 linguri zahăr şi zeama de lămâie. Se coace în cuptorul încălzit, 30-40 minute, la foc potrivit.
Se serveşte cu compot de caise.