Burger de legume cu maioneza

Reteta de burger de legume cu maioneza Punem cartofii razuiti intr-un vas incapator, adaugam parmezanul ras si putina sare si amestecam pana cand se omogenizeaza.

Burger de legume cu maioneza
Burger de legume cu maioneza

Burger de legume cu maioneza

Ingrediente:

  • 400 g cartofi fierti in coaja (razuiti dupa decojire si racire)
  • 1 morcov mediu fiert tocat marunt
  • 100 g broccoli fiert tocat marunt
  • 50 g mazare fiarta
  • 1 albus mare proaspat
  • 25 g parmezan ras
  • sare
  • 50-60 g pesmet
  • 4 linguri sos de maioneza vegetala
  • 4 chifle hamburger
  • 4 felii mari de rosie
  • 4 frunze salata verde
  • 1 ceapa rosie feliata

Mod de preparare

Punem cartofii razuiti intr-un vas incapator, adaugam parmezanul ras si putina sare si amestecam pana cand se omogenizeaza.
Adaugam bucatelele de morcov si broccoli, mazarea si albusul batut usor cu furculita.
Amestecam cu grija pana obtinem o compozitie bine legata.
Formam burgerii si ii tavalim prin pesmet. Incalzim o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si prajim burgerii, cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Taiem chiflele in doua, prajim jumatatile (asezate cu partea taiata in contact cu tigaia) in tigaia in care am prajit burgerii.
Ungem ambele jumatati de chifla cu sosul de maioneza vegetala Inedit.
Adaugam pe jumatatea inferioara a chiflei, felia de rosie, cateva rondele de ceapa si burgerul de legume. Ungem burgerul cu inca putina maioneza, adaugam o frunza de salata verde si il inchidem cu jumatatea de chifla ramasa.
Procedam in acest fel pana cand terminam de preparat toti burgerii.
Se servesc imediat, cu multa pofta. Sunt deliciosi!