Burgeri din fasole

Reteta de burgeri din fasole Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, se adaugă ceapa și se călește 5 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Se adaugă morcovul ras și se sotează 2 minute, amestecând.

Burgeri din fasole
Burgeri din fasole

Burgeri din fasole

Ingrediente:

Pentru burgeri:

  • 850 g fasole albă fiartă
  • 1 morcov
  • 5 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 2 lingurițe pastă de roșii
  • 55 g brânză maturată, rasă
  • 55 g firimituri proaspete de pâine albă
  • 4 chifle de burger
  • 1 ceapă
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • piper
  • sare

Pentru salată:

  • 340 g roșii cherry galbene sau roșii
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură busuioc verde

Mod de preparare

Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, se adaugă ceapa și se călește 5 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Se adaugă morcovul ras și se sotează 2 minute, amestecând. Se ia tigaia de pe foc și se încorporează pasta de roșii.
Se încălzește grillul cuptorului la mediu. Se pune fasolea într-un castron și se sfărâmă până se obține un piure nu foarte omogen. Se adaugă legumele gătite, firimiturile, brânza, pătrunjelul, sarea și piperul.
Folosind mâinile, se amestecă toate ingredientele, apoi se împart în 4 părți egale. Se modelează fiecare parte ca un burger mare, de 10 cm diametru și 2,5 cm grosime.
Se ung burgerii cu cele 2 linguri de ulei rămase, pe ambele părți, după care se așază pe grătarul de sub grill. Se frig 4–5 minute pe fiecare parte, sau până când sunt făcuți și crocanți.
Între timp, se prepară salata amestecând ulei, suc de lămâie, sare și piper, într-un castron. Se adaugă roșiile și busuiocul.
Se despică chiflele folosind un cuțit zimțat. Se pot frige pe grătar, alături de burgeri, în ultimele 3 minute ale timpului de gătit.
Se pun burgerii în fiecare chiflă și se servesc alături de salata de roșii cherry.