Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar

Scufunda caracatita in apa clocotita, in care in prealabil ai pus o foaie de dafin, piper boabe si suficienta sare incat apa sa fie sarata.

Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar
Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar

Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar

INGREDIENTE

  1.  1 morcov
  2. 2 cartof mediu
  3. 1 tentacul de caracatita
  4. 1 dovlecel

Mod de preparare: Caracatita a la plancha cu legume infuzate in ienibahar

Scufunda caracatita in apa clocotita, in care in prealabil ai pus o foaie de dafin, piper boabe si suficienta sare incat apa sa fie sarata.
 Lasa la fiert aproximativ 30 de minute, pana ce caracatita devine moale.

Separat, fierbe cartofii in apa in care ai adaugat 2- 3 boabe de ienibahar, iar morcovul si dovlecelul le tai cu ajutorul curatatorului de legume.
 Caleste in ulei de masline cartoful, morcovul si dovlecelul, insa atat cat sa isi pastreze o textura “al dente”, dupa care adauga 5 ml de otet balsamic.
 Scoate caracatita din apa cu gheata, asezoneaza cu piper, sare, oregano si ulei de masline si apoi lasa 2- 3 minute pe gratar.
 La final, monteaza preparatul pentru servire.