Caracatita baby cu sos rosu

Rețeta de Caracatita baby cu sos rosu Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află și săculețul cu cerneală, care trebuie și el eliminat; întorci capul pe dos, pentru a-l curăța de pieliță și spală-l bine sub jet de apă rece.

Caracatita baby cu sos rosu
Caracatita baby cu sos rosu

Caracatita baby cu sos rosu

Ingrediente:

 1. 7 bucăți caracatiță baby
 2. 4 fire ceapă verde
 3. 1 fir usturoi verde
 4. 100 ml suc portocală
 5. 300 ml vin alb sec
 6. 50 g unt
 7. sare
 8. piper
 9. coriandru
 10. 2 linguri bulion

Mod de preparare: Caracatita baby cu sos rosu

 • Cureți bine caracatitele, începând de la cap; de regulă, acesta se separă de corp; tai zona ochilor cu un cuțit; scoti restul organelor din cap; tot aici se află și săculețul cu cerneală, care trebuie și el eliminat; întorci capul pe dos, pentru a-l curăța de pieliță și spală-l bine sub jet de apă rece. 
 • Între tentacule, chiar la mijloc, se află "ciocul" caracatiței; îl impingi în exterior ușor sau crestezi carnea din jur cu un cuțit și il scoti. Speli bine tentaculele cu apă rece.
 • Pui caracatitele la fiert în apă clocotita cu sare, cca. 30 de minute. Între timp, cureți ceapa și usturoiul, apoi le toci mărunt. După ce au fiert caracatițele, le strecori de apă. Topești untul într-o tigaie si adaugi ceapa, usturoiul, sucul de portocale și vinul, le lasi să se călească un pic, apoi adaugi caracatițele și le mai lasi la înăbușit până ce se leagă sosul.
 • Spre final, adaugi sare, piper, coriandru și bulion. Mai lasi să clocotească cca. 5 minute.
 • Se servește cu garnitură de orez sau cartofi.

Pofta buna!