Caracatita in stil galician

Scufunda caracatita de trei ori in apa clocotita cu foile de dafin si ceapa. Vei vedea cum se micsoreaza. Las-o sa fiarba mai mult, in functie de marime, aproximativ 30 - 45 minute.

Caracatita in stil galician
Caracatita in stil galician

 Caracatita in stil galician

INGREDIENTE

  1. 1 caracatita
  2.     4 cartofi mijlocii
  3.     sare de mare rasnita mare
  4.     1 ceapa
  5.     2 foi de dafin
  6.     boia dulce
  7.     ulei de masline extravirgin

Mod de preparare: Caracatita in stil galician

Scufunda caracatita de trei ori in apa clocotita cu foile de dafin si ceapa. Vei vedea cum se micsoreaza. Las-o sa fiarba mai mult, in functie de marime, aproximativ 30 - 45 minute.
 Cu 10 minute inainte de a scoate caracatita, adauga la fiert cartofii intregi, curatati.
 Iti poti da seama cand caracatita este suficient de fiarta incercand sa o strapungi usor cu furculita. Separa capul de tentacule si taie tentaculele in felii subtiri.
Daca folosesti caracatita gata fiarta, da-o intr-un clocot odata cu cartofii.
Asaza cartofii taiati felii de un cm grosime pe un platou, preferabil din lemn. Peste ei pune felille de caracatita. Toarna deasupra ulei de masline extravirgin si presara sare de mare si boia dulce. Serveste preparatul cald.