Carnati de casa

Carnati de casa - Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari.Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne.

Carnati de casa
Carnati de casa

Carnati de casa

INGREDIENTE

  1.     6 kg pulpa de porc
  2.     3 kg fleica
  3.     2 căpătâni mari de usturoi
  4.     Sare
  5.     Piper măcinat
  6.     Condimente pt cârnați
  7.     1lingurita cimbru
  8.     Putina boia dulce afumată si putina picantă
  9.     Zeama de carne cca 500-600ml
  10.     Mate de porc curățate si spălate

Mod de preparare: Carnati de casa

  • Carnea curățată de pieliti, o tocam prin masina cu sita cu găuri mari.
  • Usturoiul il strivim cu presa si apoi il frecam cu o lingura de sare si il diluam cu zeama de carne.
  • Il punem peste carnea tocată, apoi presăram condimentele după gust si potrivim de sare daca mai este cazul.
  • De fiecare dată, după ce termin compoziția si inainte de a incepe umplerea datelor, fac 2-3 chiftelute din carnea rezultată, ca sa vad daca mai este nevoie de ceva plus de gust.
  • După degustare, trecem la umplerea matelor. Din loc în loc, unde este nevoie, intrăm sa scoatem aerul.
  • După de am finalizat carnea, întindem carnatii afară la aer pentru zvantare.
  • După 2-3 zile ii punem la fum.

Pofta buna!