Cartofi copti cu umplutura de spanac

Branza, ceapa si spanacul fac din banalii cartofi copti un fel de mancare pe care si copiii il vor adora.

Cartofi copti cu umplutura de spanac
Cartofi copti cu umplutura de spanac

Cartofi copti cu umplutura de spanac

Ingrediente:

  • 3 cartofi mari (in jur de 350g fiecare)
  • 120ml lapte degresat
  • 120g crema de branza
  • 200g Cheddar ras
  • 40g ceapa tocata marunt
  • sare si piper
  • 250g spanac congelat, fiert si scurs bine

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 200C. Inteapa cartofii cu o furculita si coace-i timp de o ora si un sfert, pana cand se inmoaie. Lasa-i sa se raceasca.

Taie fiecare cartof in jumatate, pe lungime. Scoate-le mijlocul, pana la o jumatate de centimetru de coaja.

Zdrobeste partea de cartof copt scoasa, amesteca in ea laptele si crema de branza, jumatate din branza Cheddar rasa, ceapa, spanacul, sare si piper.

Umple cu acest piure cojile de cartofi, presara deasupra restul de branza Cheddar si baga totul la cuptor pentru inca 15 minute.

Poti sa decorezi cu ceapa verde tocata marunt.
Pofta buna!