Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri - Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza rondelele de cartofi, pe verticala, iar printre ele, feliile de bacon.

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

INGREDIENTE

  1. 2 cartofi mari
  2. 50 gr unt
  3. 2 catei de usturoi
  4. sare
  5. piper
  6. putin cimbru uscat
  7. putin busuioc uscat
  8. 50 gr cascaval afumat
  9. 6 felii de bacon
  10. 4 oua
  11. ulei pentru prajit
  12. boia de ardei afumata, pentru decor
  13. muraturi, pentru servit

Mod de preparare: Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri

  • Se porneste cuptorul la 200 de grade.
  • Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.
  • Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat.
  • Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza rondelele de cartofi, pe verticala, iar printre ele, feliile de bacon.
  • Se da forma de guguluf la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand rondelele de cartofi se rumenesc pe margini.
  • Se scoate forma din cuptor, se presara cascavalul ras si se mai lasa la cuptor 15 minute pentru gratinare.
  • Separat, intr-o tigaie cu ulei incins, se prepara ouale ochiuri.
  • Se scot cartofii cu baconul de la cuptor, se asază pe platou, iar la mijloc se asaza ouale ochiuri.
  • Se presara putina boia de ardei afumata, pentru decor.
  • Se servesc cu muraturile preferate.

Pofta buna!