Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii - Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos.

Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii
Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

INGREDIENTE

  1.     2 kg cartofi noi mai maricei
  2.     300 ml ulei
  3.     marar verde proaspat tocat
  4.     1 cutie rosii pasate (500 gr.)
  5.     busuioc uscat, piper, sare, fulgi de chili

Mod de preparare: Cartofi noi cu marar verde si sos fin de rosii

  • Pentru sos punem rosiile pasate din cutia de carton intr-o craticioara, lasam sa fiarba la foc mic pana obtinem consistenta dorita pentru sos. Condimentam dupa gust cu fulgi de chili, sare, piper si busuioc uscat. Lasam sosul la racit.
  • Cartofii noi se pun intr-o galeata cu apa, se curata de coaja prin razuire. Taiem cartofii pai.
  • Punem uleiul la incins intr-o craticioara, apoi prajim cartofii in baie de ulei pana se rumenesc si devin aurii.
  • Scoatem cartofii din ulei intr-o strecuratoare, cat sunt fierbinti, presaram marar verde proaspat tocat si sare dupa gust.
  • Servim cartofii prajiti fierbinti alaturi de sosul rece de rosii si busuioc.

Pofta buna!