Cartofi taranesti

Cartofi taranesti - Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc.Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie.Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se adauga ceapa si se caleste.

Cartofi taranesti
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

INGREDIENTE

  1. 500 g cartofi
  2. 1 ceapa
  3. 1 lingura de ulei
  4. 2 lingurite de boia de ardei dulce
  5. boia de ardei iute (optional)
  6. piper alb
  7. sare

Mod de preparare: Cartofi taranesti

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc.
Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie.
Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se adauga ceapa si se caleste.
Se adauga boiaua, piperul si sarea si se amesteca.
Se pun in tigaie cartofii, se amesteca si se mai tin pe foc pana cand se incalzesc.
Se servesc calzi, cu salata sau cu muraturi.

Pofta buna!