Cartofi taranesti la cuptor

Cartofi taranesti la cuptor - Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite.Ceapa se curata si se taie julien.Costita se taie fasii.

Cartofi taranesti la cuptor
Cartofi taranesti la cuptor

Cartofi taranesti la cuptor

INGREDIENTE

  1. 1 kg cartofi
  2. 400 g costita afumata
  3. 2 cepe galbene
  4. 2 cepe rosii
  5. 50 ml ulei
  6. boia
  7. piper
  8. sare

Mod de preparare: Cartofi taranesti la cuptor

  • Cartofii se fierb in coaja 20 de minute, se curata dupa si se taie cuburi potrivite.
  • Ceapa se curata si se taie julien.
  • Costita se taie fasii.
  • Intr-o tava se pune uleiul si punem cuburile de cartofi.
  • Presaram sare, boia, piper si se amesteca pe toate partile usor sa nu se sfarame.
  • Se introduc in cuptor pentru 30 minute, se intorc de doua ori si cand sunt putin rumeniti, se scot din cuptor.
  • Intr-o tigaie se pune ceapa la calit.
  • Dupa 2-3 minute se adauga in tigaie si costita la rumenit.
  • Se presara sare si piper dupa gust.
  • Se amesteca des pana ceapa se inmoaie si costita este rumenita.
  • Se adauga peste cartofi in tava si se amesteca bine, bine.
  • Se introduce tava in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se rumeneste frumos.
  • Se mananca simpla sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!