Ceapă umplută

Reteta de ceapă umplută Ce ai zice de o porţie de ceapă dulceagă, umplută cu orez şi legume sărate? Un deliciu de post!

Ceapă umplută
Ceapă umplută

Ceapă umplută

Ingrediente:

  •  8 cepe mari albe
  •  8 linguri orez
  •  2 cepe
  •  1 morcov
  •  2 linguri ulei
  •  2 linguri cimbru uscat
  •  150 ml supă de legume
  •  sare

Mod de preparare

Cele opt cepe mari se curaţa de foi si se pun la fiert în apa cu un praf de sare. Se lasa 15 minute, se scurg si apoi, cu grija, se scoate miezul, dar lasând câteva foi bune care sa poata sustine umplutura.
În ulei încins se calesc celalalte doua cepe tocate marunt, se adauga morcovul ras sau taiat cubulete si apoi orezul. Se lasa 2-3 minute sa se umfle puţin orezul si apoi se toarna 50 ml supa. Se sareaza si cu acest amestec se umplu cepele care se asaza în tava de cuptor. Se toarna restul supei de legume si se presara cu cimbru.
Se coc 20 de minute si apoi se aduc la masa.