Ceviche sau Creveti marinati

Rețeta de Ceviche sau Creveti marinati - Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.

Ceviche sau Creveti marinati
Ceviche sau Creveti marinati

Ceviche sau Creveti marinati

Ingrediente:

  1. 250 g creveți fierti
  2. 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
  3. 1/2 ceapa (de preferință roșie)
  4. 1 cățel de usturoi
  5. coriandru tocat
  6. piment iute(dupa gust-atentie)

Mod de preparare: Ceviche sau Creveti marinati

  • Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.
  • Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime.
  • Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. Marinati 2-3 ore la rece.
  • Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment.
  • Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii va actiona si carnea de peste va avea un aspect foarte alb).

Pofta buna!