Ceviche sau Creveti marinati
Rețeta de Ceviche sau Creveti marinati - Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.

Ceviche sau Creveti marinati
Ingrediente:
- 250 g creveți fierti
- 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
- 1/2 ceapa (de preferință roșie)
- 1 cățel de usturoi
- coriandru tocat
- piment iute(dupa gust-atentie)
Mod de preparare: Ceviche sau Creveti marinati
- Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.
- Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime.
- Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. Marinati 2-3 ore la rece.
- Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment.
- Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii va actiona si carnea de peste va avea un aspect foarte alb).
Pofta buna!