Cheesecake cu dovleac fără coacere

Rețeta de Cheesecake cu dovleac fără coacere Deserturile care nu necesită coacere nu sunt destinate exclusiv zilelor toride de vară. În numai 4 pași ai desertul perfect al toamnei. Cel mai savuros și aromat cheesecake fără coacere, având ca ingredient-vedetă dovleacul.

Cheesecake cu dovleac fără coacere
Cheesecake cu dovleac fără coacere

Cheesecake cu dovleac fără coacere

Ingrediente:

Pentru cremă

  •  230 g cremă de brânză dulce (Philadelphia/Mascarpone)
  •  50 g zahăr tos
  •  55 g zahăr brun
  •  350 g piure de dovleac
  •  1 esență de vanilie
  •  1/2 linguriță scorțișoară
  •  1/2 linguriță ghimbir
  •  1/4 linguriță nucșoară
  •  230 g frișcă bătută

Pentru blat/crustă

  •  10-11 biscuiți graham
  •  120 g unt nesărat topit
  •  25 g zahăr tos
  •  23 g zahăr brun

Mod de preparare

Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe și se pisează.
 Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat. Mixează până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut.

Dă la congelator și apucă-te de umplutură.

Într-un vas mare, bate brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos. Adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.
Scoate tava din congelator și toarnă umplutura în mod egal peste. Dacă dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra sau extra frișcă.

Se ține cel puțin 2 ore la frigider înainte de servire.