Chifle de casă

Reteta de chifle de casă Fă niște chifle de casă proaspete, pufoase, moi și extrem de gustoase! Astea cu lapte sunt cea mai bună variantă de chifle pe care o poți face.

Chifle de casă
Chifle de casă
Chifle de casă

Chifle de casă

Ingrediente:

  •  600 g faina
  •  180 ml lapte
  •  10 ml apa
  •  30 g unt
  •  1 ou
  •  25 g drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  1 praf zahar
  •  seminte de susan sau mac pentru decorat

Mod de preparare

 Pune pe foc apa si laptele, cât sa se încalzeasca, si apoi dizolva în lichid drojdia cu zaharul.
 Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framânta un aluat omogen.
 Lasa sa creasca, aproximativ o ora. Apoi, aluatul se lucreaza puţin pe masa de lucru presarata cu faina.
 Din el formeaza bile pentru viitoarele chifle. Preseaza-le puţin si lasa-le sa creasca înca 10 minute.
 Apoi, umezeste puţin fiecare chifla si se presara susanul sau macul (opțional, desigur).
 Pune chiflele în tava de copt tapetata cu hârtie si da-le la cuptor sa se coaca, aproximativ 20 de minute.