Chiftele de cartofi noi, cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita.

Chiftele de cartofi noi, cu marar
Chiftele de cartofi noi, cu marar

Chiftele de cartofi noi, cu marar

Ingrediente:

● 1 kg cartofi noi
● 1 legatura de marar
● 1 ceapa verde
● 1 fir de usturoi verde
● 1 fir praz
● 3 linguri faina de grau
● 1 varf de cutit de piper macinat
● 1 lingurita sare
● 1 lingurita turmeric


Mod de preparare: Chiftele de cartofi noi, cu marar

  • Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se omogenizeaza compozitia.
  • Intr-o tava se pune hartie de copt, peste hartie se toarna o lingura de ulei de masline ce se intinde peste tot. Se ia cu o lingura compozitie si se pune in tava, se lasa loc intre ele sa poata fi intinse la final cu o furculita si se da tava la cuptor la foc potrivit. Se coc pe ambele parti.

Pofta buna!