Chiftele de curcan cu sos de mustar

Chiftele de curcan cu sos de mustar - Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece.Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti.Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Chiftele de curcan cu sos de mustar
Chiftele de curcan cu sos de mustar

Chiftele de curcan cu sos de mustar

INGREDIENTE

  1. 1 kg carne tocata de curcan
  2. 1 morcov
  3. 1 ceapa
  4. 1/2 telina mica
  5. patrunjel verde
  6. 5-6 catei usturoi
  7. sare
  8. piper
  9. boia de ardei dulce
  10. boia de arei iute
  11. 1 varf cutit nucusoara
  12. 1/2 lingurita maghiran
  13. 4 linguri pesmet
  14. 2 oua

Sos de mustar

  1. 2 linguri ulei de masline
  2. 20 g unt
  3. 1 ceapa rosie
  4. 1 lingura mustar
  5. 150 g smantana
  6. sare
  7. piper
  8. 250 ml supa/apa

Mod de preparare: Chiftele de curcan cu sos de mustar

Pentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece.
Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Le scoatem pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pentru sos-calim ceapa in untul topit impreuna cu uleiul, adaugam mustarul, sare, amestecam repede, dupa care adaugam smantana si supa de pui calduta.
Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, condimentam dupa gust si lasam sa fiarba 2-3 min. In timp ce incepe sosul sa se ingroase, adaugam chiftelele si mai lasam 5 min, invartindu-le pe toate partile in sos.

Pofta buna!