Chiftele de orez cu ton si spanac

Reteta de chiftele de orez cu ton si spanac Pentru chiftele de orez, vom incepe cu prepararea retetei de risotto. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, iar cand s-a incalzit, adaugam ceapa. O sotam pana devine translucida, apoi adaugam orezul si amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute.

Chiftele de orez cu ton si spanac
Chiftele de orez cu ton si spanac

Chiftele de orez cu ton si spanac

Ingrediente:

  • 140 g orez pentru risotto
  • 1 conserva ton bucati in suc propriu 
  • 60 g spanac baby
  • 300 ml supa de legume
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 500 ml ulei de arahide/floarea soarelui (pentru prajit)

Mod de preparare

Pentru chiftele de orez, vom incepe cu prepararea retetei de risotto. Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mic, iar cand s-a incalzit, adaugam ceapa. O sotam pana devine translucida, apoi adaugam orezul si amestecam pe foc mediu inca 1-2 minute.
Adaugam in tigaie 100 ml de supa de legume calda. In momentul in care supa este absorbita de orez, adaugam din nou 100 ml supa si tot asa pana terminam toata supa vegetala.
Cu 2-3 minute inainte de a stinge focul, punem in tigaie spanacul baby si il amestecam cu orezul.
Dupa ce stingem focul, adaugam tonul bucati, scurs bine, piper proaspat macinat dupa gust si, daca mai este nevoie, sare.
Mutam risotto intr-un platou sau farfurie, il nivelam si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racit, acoperim platoul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 2-3 ore.
Dupa repaus, formam chiftelele, si le tavalim intai prin cele doua oua batute bine cu furculita si apoi prin pesmet.
Incalzim uleiul de arahide/floarea soarelui intr-o tigaie adanca antiaderenta. Prajim chiftelele cate 1-2 minute, pe fiecare parte, apoi le scoatem pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
Le servim calde sau reci, cu o salata de sezon sau, in cazul nostru, cu dovlecei trasi in tigaie cu usturoi, menta si piper din belsug.
Daca dorim, putem coace aceste chiftele de orez si la cuptor. Dupa ce le tavalim prin pesmet, le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le stropim cu putin ulei de masline. Le introducem in cuptorul preincalzit la 180°C si le coacem, cate 6-7 minute, pe fiecare parte.
Pofta buna!