Chiftele in bacon

Chiftele in bacon - Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.

Chiftele in bacon
Chiftele in bacon

Chiftele in bacon

INGREDIENTE

  1. 500 g carne tocata amestec
  2. 2 oua
  3. 3 felii de paine
  4. 1 legatura marar
  5. condiment pentru chiftele
  6. piper
  7. sare
  8. 200g bacon feliat

Mod de preparare: Chiftele in bacon

  • Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine, bine.
  • Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie inclinata.
  • Mararul se toaca marunt.
  • Intr-un castron se amesteca ingredientele (fara bacon) cu cele 2 oua.
  • Se pune condiment pentru chiftele, sare si piper dupa gust.
  • Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.
  • Cu mainile umezite se formeaza chiftele cilindrice.
  • Se ruleaza fiecare chiftea intr-o fasie de bacon.
  • Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
  • La jumatatea timpului se intorc pe partea cealalta.
  • Cand sunt rumenite frumos, sunt gata.

Pofta buna!