Chiftele in crusta de susan

Chiftele in crusta de susan - Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.

Chiftele in crusta de susan
Chiftele in crusta de susan

Chiftele in crusta de susan

INGREDIENTE

  1. 1 kg carne de porc, tocată
  2. 2 cepe medii
  3. 1 căpățână usturoi
  4. 1 morcov
  5. 3 cartofi mari
  6. 2 ouă
  7. cimbru
  8. busuioc
  9. piper
  10. 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  11. sare după gust
  12. ulei pentru prajit
  13. 50 g susan alb

Mod de preparare: Chiftele in crusta de susan

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.
Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.
Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.
Adăugăm și ouăle, omogenizăm bine compoziția, apoi formăm sfere de mărimea unei nuci.
Le tăvălim pe toate părțile prin susan.
Punem, într-un wok sau tuciuleț, ulei la încins și scufundăm în el câte chiftele încap.
Le rumenim pe toate părțile, la foc mediu spre mare.
Le scoatem într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu diverse sosuri, după preferințe.
Spor și poftă bună!