Chiftele prajite

Chiftele prajite - Intr-un castron incapator punem carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama. Omogenizam tot amestecul, adaugam sare si piper dupa gust si la final incorporam cele 3 oua.

Chiftele prajite
Chiftele prajite

Chiftele prajite

INGREDIENTE

  1. 1,5 kg carne tocata de porc
  2. 2 cepe mari
  3. 1 capatana de usturoi
  4. 2 cartofi rasi
  5. 2 leg marar
  6. sare
  7. piper
  8. 3 oua
  9. ulei pentru prajit
  10. faina pentru tavalit chiftelele

Mod de preparare: Chiftele prajite

Intr-un castron incapator punem carnea tocata, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si cartofii rasi pe razatoarea mica si storsi de zeama. Omogenizam tot amestecul, adaugam sare si piper dupa gust si la final incorporam cele 3 oua.
Formam chiflele, unele plate, altele rotunde, dupa preferinta. se tavalesc prin faina, se scutura surplusul de faina apoi se pun la prajit in uleiul incins bine, se intorc de pe o parte pe alta, se scot pe un servetel sa se absoarba surplusul de ulei.
Se servesc atat calde, cat si reci.

Pofta buna!