Chiftele umplute cu oua de prepelita

Reteta de chiftele umplute cu oua de prepelita - Punem ouale de prepelita intr-o craticioara si le acoperim cu apa calda. Punem craticioara pe foc mic si fierbem ouale 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoatem din craticioara, le punem intr-un vas cu apa rece pentru cca 5-6 minute, apoi le scoatem din apa, le stergem cu grija si le curatam.

Chiftele umplute cu oua de prepelita
Chiftele umplute cu oua de prepelita

Chiftele umplute cu oua de prepelita

Ingrediente:

  • 600 g carne tocata de vitel
  • 18 oua de prepelita
  • 3 oua medii de gaina
  • 1 ceapa mica alba
  • 2 linguri pline parmezan ras
  • 50 g mar ras
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 felii de paine alba veche de 2 zile
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare: Chiftele umplute cu oua de prepelita

Punem ouale de prepelita intr-o craticioara si le acoperim cu apa calda. Punem craticioara pe foc mic si fierbem ouale 3 minute, calculate din momentul in care incepe sa fiarba apa. Le scoatem din craticioara, le punem intr-un vas cu apa rece pentru cca 5-6 minute, apoi le scoatem din apa, le stergem cu grija si le curatam.
Curatam coaja feliilor de paine, punem feliile intr-o farfurie adanca si le acoperim cu lapte. Le lasam sa se inmoaie, cca 10 minute.
Punem carnea tocata intr-un vas, adaugam ouale de gaina, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici, parmezanul ras, marul ras, patrunjelul tocat marunt, feliile de paine stoarse foarte bine, sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Framantam 2-3 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.
Cu mainile usor umede formam chiftele de marimea unei mingi de ping pong. Le aplatizam si punem in centrul fiecarei chiftele cate un oua de prepelita.
Rulam chiftele intre palme si le asezam pe o farfurie intinsa.
Tavalim chiftelele prin pesmet si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Le stropim cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.
Chiftelele umplute cu oua de prepelita se servesc calde sau reci.
Pofta buna!