Rețetă de chiftelute de paine

Rețetă de chiftelute de paine - Inmuiem painea in lapte amestecat cu apa. Dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul/ emmental/parmezanul, razuim si morcovul tot pe razatoarea cu gauri mari, ceapa si usturoiul le dam pe gaurile cele mai mici, adaugam mararul tocat fin, sarea si piperul, painea scursa bine bine si cele 2 oua.

Rețetă de chiftelute de paine
Rețetă de chiftelute de paine

Rețetă de chiftelute de paine

Ingrediente:

  1. 350 g paine uscata alba si integrala
  2. 100 g emmental/cascaval/parmezan
  3. 1 ceapa medie
  4. 1 morcov mediu
  5. 2 oua mijlocii
  6. lapte+apa
  7. sare
  8. piper
  9. marar
  10. usturoi sau praf de usturoi dupa gust
  11. faina
  12. ulei pt prajit

Mod de preparare: Rețetă de chiftelute de paine

  • Inmuiem painea in lapte amestecat cu apa.
  • Dam pe razatoarea cu gauri mari cascavalul/ emmental/parmezanul, razuim si morcovul tot pe razatoarea cu gauri mari, ceapa si usturoiul le dam pe gaurile cele mai mici, adaugam mararul tocat fin, sarea si  piperul, painea scursa bine bine si cele 2 oua.
  • Amestecam bine bine, lasam cam jumatate de ora la frigider sa prinda painea aroma ingredientelor.
  • Formam formam chiftelute mici pe care le trecem prin faina. Le prajim in ulei incins si le servim alaturi de ce dorim noi.
  • Sunt delicioase si calde si reci.

Pofta buna!