Chiftelute de vitel cu sos de migdale

Reteta de chiftelute de vitel cu sos de migdale Toaca ceapa si frunzele de patrunjel. Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte.

Chiftelute de vitel cu sos de migdale
Chiftelute de vitel cu sos de migdale

 Chiftelute de vitel cu sos de migdale

Ingredinte:

  •     80 g de migdale macinate
  •     sare, piper proaspat macinat
  •     3 fire de patrunjel
  •     500 ml de supa de pasare
  •     1 lingurita de pudra de chimion
  •     1 lingurita de pudra de sofran
  •     1 ou
  •     200 ml de lapte
  •     50 g de paine veche
  •     1 ceapa
  •     500 g de carne de vitel tocata
  •     2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

 Toaca ceapa si frunzele de patrunjel.
 Rupe painea in bucati si las-o la inmuiat in lapte. Stoarce-o si pune-o intr-un castron impreuna cu carnea tocata, oul, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Amesteca bine cu mainile si apoi formeaza bile de marimea unei nuci.
 Caleste ceapa in ulei de masline, timp de 5 minute, la foc mic. Toarna supa de pui si adu la punctul de fierbere.
 Da focul mai incet, adauga chimenul, sofranul si chiftelele si fierbe 20 minute la foc mic. Ia tigaia de pe foc si scoate chiftelele.
 Pune pudra de migdale in tigaie si amesteca bine in sos, eventual cu un mixer manual. Migdalele macinate ingroasa sosul si ii dau o aroma aparte. Potriveste de sare si piper si pune inapoi chiftelutele in tigaie.
 Serveste chiftelutele cu sos de migdale alaturi de o garnitura de orez basmati si restul de patrunjel tocat presarat pe deasupra.