Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

Ciorba cu gulie, afumatura si smantana - Curatati si spalati legumele .Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat .Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala .

Ciorba cu gulie, afumatura si smantana
Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

INGREDIENTE

  1.     1 gulie mare
  2.     1 cartof mare
  3.     1 ceapa galbena
  4.     2 morcovi cruzi
  5.     1 bucata mare de os garf afumat de porc
  6.     1 pahar de smantana sau iaurt grecesc
  7.     1 lamaie -zeama/ optional
  8.     sare
  9.     piper
  10.     patrunjel verde
  11.     Galuste : 3 oua 4- 5 linguri faina alba , sare .

Mod de preparare: Ciorba cu gulie, afumatura si smantana

Curatati si spalati legumele .
Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat .
Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala .
Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau prea sarate .
Puneti afumatura la fiert . Sare veti aduga la sfarsit daca mai este necesar .
Tocati marunt ceapa . taiati cuburi , morcovii si cartoful .
Gulia se taie betisoare .
Initial am dorit sa calesc legumele , dar acestea se vor prepara rapid fiin crude .
Ceapa prajita ar fi incarcat prea mult ciorba si ar fi daunat digestiei . Asta tinand cont ca avem deja afumatura .
Se aduga legumele la fiert .
Tijele si frunzele guliei nu se arunca -sunt o mare sursa de vitamine .
Taiati marunt si frunzele verzi+ tijele guliei si le puneti la fiert in zeama .
Se incearca dupa 20 minute daca sunt patrunse legumele .
Se adauga in ciorba ,galuste preparate din ouale batute spuma , sare si faina alba .
Gustati si sarati daca mai este nevoie . Adugati patrunjel verde .
Piparati si acriti daca doriti cu zeama de lamiie .
La servire adugati smantana sau iaurt grecesc dupa preferinta .


Pofta buna!