Ciorba cu oase de porc afumate

Ciorba cu oase de porc afumate - Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba

Ciorba cu oase de porc afumate
Ciorba cu oase de porc afumate

Ciorba cu oase de porc afumate

INGREDIENTE

  1. 700 g oase de porc afumate
  2. o ceapa galbena
  3. 1 morcov
  4. 1 ardei
  5. o radacina pastarnac
  6. 1 radacina patrunjel
  7. 1/2 radacina mica telina
  8. o legatura leustean
  9. 100 ml suc de rosii
  10. 250-300 ml zeama de varza

Mod de preparare: Ciorba cu oase de porc afumate

Portioneaza oasele si lasa-le 20 min in apa calda.
Pune 1,5 l apa intr-o oala si pune-o pe foc.
Curata ceapa, ardeiul, morcovul, telina, radacina de pastarnac si patrunjel, spala-le, apoi toaca-le in cuburi mici si pune-le in oala de ciorba.
Cand sunt pe jumatate fierte adauga oasele afumate.
Lasa la fiert inca 20 minute si adauga sucul de rosii.
Dupa 10 minute adaugi zeama de varza.
Cand a disparut spuma la fiert stingi focul si pui leusteanul spalat si tocat marunt.
Se serveste fierbinte cu mamaliguta sau paine, dar neaparat cu ardei iute.
Pofta buna!