Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano - Legumele se curata si se spala . Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .

Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano
Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

INGREDIENTE

  1. 3 morcovi mici
  2. 3 linguri ulei floarea soarelui
  3. 3 linguri orez cu quinoa
  4. 2 tije apio [telina verde ]
  5. 2 fire oregano verde
  6. 1 ceapa
  7. 1 radacina patrunjel
  8. 1 radacina pastarnac
  9. 1 pahar rosii pasate
  10. 1/2 lingurita boia rosie de ardei

Perisoare :

  1. 500 gr piept curcan 
  2. 1 ou
  3. 1 lingura pasta ardei 
  4. 2 linguri pesmet 
  5. 1 lingura oregano verde tocat 
  6. 1 lingura patrunjel verde tocat 
  7. sare
  8. piper

Mod de preparare: Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano

Legumele se curata si se spala .
Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina .
Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc .
Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti obtine o pasta si nu este de dorit .
Caliti usor legumele in ulei . Sarati si adugati boiaua .
Amestecati si puneti imediat 2 l apa fierbinte incalzita .
Incalziti apa cu fierbatorul si adugati in oala pentru ciorba . Astfel veti scurta timpul de preparare .
Pentru aroma puneti la fiert doua fire de oregano .
Spalati carnea de curcan si o taiati in bucati . Spalati verdeturile si le tocati .
Spargeti oul separat si-i verificati prospetimea .
Puneti carnea in robot impreuna cu verdeata si le tocati. Eu tot pana la 3 numar si am obtinut tocatura dorita
Adugati la carnea tocata sare , piper , pesmet si pasta de ardei .
Amestecati si din pasta omogena obtinuta formati mici perisoare .
Pentru formatarea perisoarelor udati-va apa cu apa sau va umeziti cu putin ulei .
Eu mereu fac o proba pun o perisoara doua sa vedem cum se comporta la fiert . Daca compozitia este prea moale pun putin pesmet sau gris .
Se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama .Daca zeama clocoteste , perisoarele s-ar putea imprastia .
Adugati orezul cu quinoa si rosiile pasate .
Lasati sa fiarba la foc mic 10, maximum 15 minute .
Serviti ciorba cu perisoare de curcan insotita de ceapa rosie , verde ssi ardei iuti .
 

Pofta buna!