Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorbă de burtă ardelenească Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc. IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră.

Ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorbă de burtă ardelenească

Ingrediente:

  •  1 kg burtă de vită prefiartă
  •  5 L apă
  •  4 picioare de porc medii/ 1 rasol mediu
  •  2 cepe medii
  •  1 ardei gras
  •  250 ml smântână
  •  1 căpățână de usturoi
  •  2-4 linguri oțet
  •  2-3 ouă
  •  sare și piper după gust

Mod de preparare

Se spală și curăță bine rasolul sau/și picioarele de porc.

IMPORTANT: Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma formată cu o spumieră.
Între timp curăță legumele și pune, separat, la fiert, burta cu puțin oțet și las-o să dea în clocot.
Adaugă legumele peste rasolul sau/și picioarele de porc și lasă la fiert în continuare până când carnea se desprinde singură de pe oase.
Scoate bucățile de carne și lasă-le la răcit. Când s-au răcit îndeajuns, taie-le bucățele și pune-le înapoi în oală cu legumele. Adaugă și burta și extra apă, dacă se cere. Mai lasă pe foc până când burta este foarte bine fiartă.
Între timp curăță usturoiul zdrobește-l. Freacă-l cu sare ca pentru mujdei (până obții o pastă albicioasă, adică). Separat bate ouăle cu un vârf de sare și vreo 3 linguri de smântână.
Adaugă în ciorbă ouăle bătute și jumătate din crema de usturoi.

Opreste focul, acrește cu oțet, după gust.