Ciorba de curcan, cu taitei

Ciorba de curcan, cu taitei - Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga.

Ciorba de curcan, cu taitei
Ciorba de curcan, cu taitei

Ciorba de curcan, cu taitei

INGREDIENTE

  1. bucati de carne de curcan (eu am folosit labele si osul de la piept, dar puteti pune ce doriti)
  2. 4-5 lg untura de pasare
  3. 1 buc morcov
  4. 1 buc ceapa alba
  5. 2-3 lg legume deshidratate
  6. 200 ml bulion
  7. sare dupa gust
  8. 150-200 g taitei subtiri (de casa sunt ideali)
  9. patrunjel verde tocat

Mod de preparare: Ciorba de curcan, cu taitei

Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga.
Morcovul se curata si se taie in cubulete. Intr-o oala se pune untura de pasare si morcovul. Se lasa sa se caleasca apoi se pune mixul de legume deshidratate (multumesc Ina pentru ele), se amesteca apoi se toarna cca 1 litru de apa fierbinte. Se lasa la foc potrivit pana se fierb legumele.
Dupa ce au fiert bucatile de carne, se strecoara supa direct in oala cu legumele. Se adauga bulionul, sare dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. La final se adauga si taiteii si se lasa pana sunt fierti. Se gusta si se mai condimenteaza daca mai este nevoie dupa care se stinge focul. Se adauga patrunjelul verde tocat si se acopera oala pentru a se imbina aromele.
Se serveste fierbinte cu ardei iute. 
Pofta buna!