Ciorba de fasole boabe cu slanina

Ciorba de fasole boabe cu slanina - Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare.Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete .

Ciorba de fasole boabe cu slanina
Ciorba de fasole boabe cu slanina

Ciorba de fasole boabe cu slanina

INGREDIENTE

  1.     500 gr fasole boabe
  2.     2 morcovi
  3.     1 patrunjel radacina
  4.     1 bucata telina
  5.     1 ceapa
  6.     1 ardei rosu
  7.     1 tija de cimbru uscat
  8.     1 lingura pasta de ardei cu telina [ productie proprie ]
  9.     1/2 lingurita boia ardei
  10.     2 foi dafin
  11.     150 gr slaninuta afumata
  12.     150 ml bulion de rosii
  13.     50 ml ulei
  14.     piper
  15.     sare
  16.     patrunjel verde

Mod de preparare: Ciorba de fasole boabe cu slanina

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore.
Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare.
Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete .
Ceapa se taie mai marunt .si se pune prima la prajit in ulei .
Aveti grija ca sa nu ardeti ceapa ,Va da un aspect urat ciorbei si un gust amar .
Imediat se pun restul legumelor si se soteaza impreuna cateva minute .
Slaninuta afumata se feliaza si se prajeste usor impreuna cu legumele
Puneti boiaua , amestecati de doua ori si adugati rapid 2l apa .
Boiaua va da o culoare frumoasa ciorbei . Boiaua prajita se amareste imediat .
Sarati , adugati foile de dafin si tija de cimbru .
Cand morcovul este aproape patruns se pun boabele de fasole fierte in prealabil .
Dati impreuna un clocot .
Acriti cu bulion de rosii . Lasati sa mai fiarba cateva minute .
Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .
Dati prospetime ciorbei cu patrunjel verde la servire .

Pofta buna!