Ciorba de iepure

Ciorba de iepure - Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte.Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie.

Ciorba de iepure
Ciorba de iepure

Ciorba de iepure

INGREDIENTE

  1. 1 kg carne de iepure (spinare, pulpele din fata)
  2. 2 morcovi
  3. 1 ardei
  4. 1 ceapa rosie mica
  5. 1 ceapa alba mica
  6. 1/2 telina
  7. 2 frunze telina
  8. 2 rosii
  9. 1/2 pastarnac
  10. 3-4 cartofi potriviti
  11. 1 crenguta cimbru
  12. 1 foaie d edafin
  13. patrunjel verde
  14. sare
  15. piper
  16. 200 g kaizer
  17. 100 ml ulei
  18. optional
  19. 200 ml vin
  20. 200 ml lapte
  21. sare
  22. 1 lingurita boabe de piper

Mod de preparare: Ciorba de iepure

Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte.
Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie.
Intre timp taiem morcovul rondelem, legumele cubulete. Adaugam legumele peste carnea care fierbe, crenguta de cimbru, foaie de dafin, uleiul, lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min.
Adaugam cartofii, kaizerul si rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana ce sunt fierte bine.
Oprim focul si cu un polonic adaugam peste smantana amestecata cu sare si piper pana ce ajunge la temperatura ciorbei, rasturnam in oala, adaugam patrunjel verde tocat si amestecam.

Pofta buna!