Ciorba de iepure
Ciorba de iepure - Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte.Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie.

Ciorba de iepure
INGREDIENTE
- 1 kg carne de iepure (spinare, pulpele din fata)
- 2 morcovi
- 1 ardei
- 1 ceapa rosie mica
- 1 ceapa alba mica
- 1/2 telina
- 2 frunze telina
- 2 rosii
- 1/2 pastarnac
- 3-4 cartofi potriviti
- 1 crenguta cimbru
- 1 foaie d edafin
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 200 g kaizer
- 100 ml ulei
- optional
- 200 ml vin
- 200 ml lapte
- sare
- 1 lingurita boabe de piper
Mod de preparare: Ciorba de iepure
Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte.
Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o oala incapatoare cu 1 lingurita sare si apa cca 3-4 l, lasam sa fiarba la foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie.
Intre timp taiem morcovul rondelem, legumele cubulete. Adaugam legumele peste carnea care fierbe, crenguta de cimbru, foaie de dafin, uleiul, lasam sa fiarba la foc mic cca 15 min.
Adaugam cartofii, kaizerul si rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana ce sunt fierte bine.
Oprim focul si cu un polonic adaugam peste smantana amestecata cu sare si piper pana ce ajunge la temperatura ciorbei, rasturnam in oala, adaugam patrunjel verde tocat si amestecam.
Pofta buna!